GRAN PRI ZA “DUBINU DVA” Dodelama nagrada svečano zatvoren Martovski festival

GRAN PRI ZA “DUBINU DVA” Dodelama nagrada svečano zatvoren Martovski festival

Blic logoNa svečanom zatvaranju 64. Martovskog festivala sinoć su u Velikoj sali Doma omladine Beograda dodeljene Gran pri nagrade najboljim filmovima koji su prikazani u takmičarskim selekcijama.

Gran pri za najbolji dugometražni dokumentarni film žiri je dodelio filmu “Dubina dva” Ognjena Glavonića, najbolji kratki dokumentarni film je “Papirni život” Zorana Tairovića.

Gran pri za najbolji strani kratkometražni igrani film žiri je dodelio belgijskom ostvarenju “State of Emergency Motherfucker” Sebastijena Petretija, za najbolji domaći kratkometražni igrani film nagrađen je “Samo devojčice plaču” Vladimira Milovanovića.
Dobitnici nagrada Gran pri za najbolji animirani film žiri je dodelio filmu “Fliposkop” Krunoslava Jovića, dok je u kategoriji za najbolji film u kategoriji eksperimentalni film/video-art pobedu odneo film “Sve, još uvijek, u orbiti” reditelja Daneta Komljena i Džejmsa Lejtimera. Novčani iznos nagrade za svaku od kategorija je 2.000 evra. Specijalne nagrade dobili su “Contraindicazione” Tamare fon Štajner i animirani film “Naš grad” grupe autora, u produkciji “Roremachine” i Beogradskog festivala cveća.
Preuzeto sa portala Blic
Share