Poziv na predstavljanje zbornika radova – Analiza aktuelnih pitanja u postupcima za ratne zločine

Poziv na predstavljanje zbornika radova – Analiza aktuelnih pitanja u postupcima za ratne zločine

BG Centar, Yucom, i FHP logoU četvrtak 17. novembra 2016. godine Fond za humanitarno pravo (FHP), Komitet pravnika za ljudska prava – YUCOM i Beogradski centar za ljudska prava (BCHR) predstaviće Zbornik radova „Analiza aktuelnih pitanja u postupcima za ratne zločine“.  Predstavljanje će biti održano u biblioteci FHP-a u Beogradu, (ul. Dečanska 12, III sprat),  sa početkom u 12 časova.

Zbornik radova pripremljen je u okviru projekta „Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva da preuzmu praćenje nacionalnih suđenja za ratne zločine“ koji se uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji i Evropske unije realizovao u periodu 2014 – 2016. godine.

Zbornik čine tri rada, koji analiziraju mehanizme za pristup javnosti suđenjima za ratne zločine („Pravo javnosti da zna o suđenjima za ratne zločine u Srbiji“, FHP), primenu instituta saizvršilaštva u predmetima za ratne zločine i pojedine odluke, („Saizvršilaštvo u predmetima ratnih zločina u Srbiji“, BCHR) i medijski prikaz događaja u Srebrenici jula 1995. godine, kao i postupak podizanja optužnice za ubistvo bošnjačkih civila u hangaru Kravica kod Srebrenice („Izveštavanja medija o zločinima u Srebrenici i optužnica Tužilaštva za ratne zločine u ovom postupku“, YUCOM).

Svoje učešće možete potvrditi najkasnije do srede 16. novembra 2016. godine na broj telefona 011/3349-766 ili adresu: office@hlc-rdc.org.

Share