Deseti broj biltena “kroz PRISTUPANJE ka PRAVDI”

Deseti broj biltena “kroz PRISTUPANJE ka PRAVDI”

bilten_srpObjavljen je novi broj biltena kroz PRISTUPANJE ka PRAVDI!

Deseti broj biltena donosi intervju sa dr Vladimirom Orlićem, predsedavajućim Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU-Srbija i poslanikom u Narodnoj skupštini Republike Srbije.  On odgovara na pitanja da li je Srbija prepoznala važnost rešavanja teškog nasleđa prošlosti, kako ovoj temi pristupa odbor na čijem je čelu, i kakav može biti doprinos nacionalnog parlamenta procesu pomirenja u regionu Zapadnog Balkana.

Programski direktor za Zapadni Balkan u organizaciji Civil Rights Defenders, Goran Miletić, analizira da li je i u kojoj meri Srbija ispunila političke kriterijume članstva u Evropskoj uniji.

Rubrika Novosti donosi pregled aktuelnosti u oblasti tranzicione pravde i evropskih integracija Srbije, dok rubrika Suđenja za ratne zločine nudi pregled održanih suđenja i donetih presuda u prethodnom periodu.

Vaše mišljenje i komentare na bilten i/ili teme možete poslati emailom na towardsJUSTICE@hlc-rdc.org ili se uključiti u diskusiju na Twitteru uz korišćenje #towardsJUSTICE.

Svoj primerak biltena preuzmite ovde.

Share