Nastavak suđenja četrnaestorici kosovskih albanaca 8. februara u Nišu

Pred Većem Okružnog suda u Nišu, kome je predsedavao sudija Zoran Saveljić, u ponedeljak je održan treći nastavak glavnog pretresa u krivičnom postupku protiv četrnaestorice kosovskih Albanaca koje Okružni javni tužilac tereti za krivična dela terorizma i udruživanja radi neprijateljske delatnosti. Pored saslušanja optuženih jedini dokaz koji je tužilac u ovom postupku predložio su samooptužujući iskazi okrivljenih dati policiji.

Optuženi Ajvazi Murselj, Ajvazi Djavit, Krasniqi Arsim, Rahmani Mustafa, Taqi Enver, Djoljani Nazif, Muljaj Abedin, Djuljani Djevdet, Zariqi Ajet, Istogu Fljorim, Gashi Ismailj, Taqi Sabit, Podrimcaku Hisnija i Ademi Jakupi, negirali su sve navode optužnice, ističući da su bez ikakvog razloga za vreme NATO bombardovanja lišeni slobode odvođenjem iz izbegličkih kolona ili iz svojih kuća, kao i da su priznanja dali u policiji pod prinudom.

Imajući u vidu da su svi okrivljeni uhapšeni kao civili Fond za humanitarno pravo smatra da će sud, postupajući u skladu sa zakonom, doneti oslobađajuću presudu za sve okrivljene. Nastavak suđenja zakazan je za 8. februar.

Share