Josipović: Pravda, mir i razumijevanje ne dolaze lako

BEOGRAD, 19.jul – Predsednik Hrvatske Ivo Josipović razgovarao je danas sa nevladinim organizacijama iz Srbije i rekao da će se svojim političkim angažmanom nastaviti da doprinosi pomirenju u regionu.

ivo01

“Prije sam radio na seminarima i edukaciji a sada kroz politiku mogu više da učinim”, rekao je Josipović. On je dodao da je njegov stav o pomirenju u regionu nepromenje.

“Znam da vrijeme za žrtve i stradalnike sporo ide, ali i da pravda mir i razumijevanje ne dolaze lako”, rekao je hrvatski predsednik i dodao da su odnosi u regionu u poslednje vreme u usponu.

ivo02

Direktorka Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić izrazila je zadovoljstvo što  na ulicma Beograda srpska i hrvatska zastava stoje zajedno i da predstavljaju “znak novih strategija i novih politika u regionu”.

Ona  je apelovala na predsednika Josipovića i političare u regiji da podrže proces suočavanja sa prošlošću u cilju bolje budućnosti.

Na sastanku je razgovarano o slobodi kretanja ljudi, problemima povratka izbeglica, stanarskih prava i imovine, slobodi medija i pravima marginalizovanih grupa kao što je LGBT populacija.

Share