FHP Kosovo predstavio podatke o ubijenim stradalim i nestalim u Mališevu/Malishevë

Fond za humanitarno pravo Kosovo (FHP Kosovo) je u Mališevu/Malishevë 16. februara 2010. godine predstavio podatke o ubijenim, stradalim i nestalim na području ove opštine u periodu ratnih sukoba 1998. i 1999. godine. Prezentaciji, koja je održana u sali skupštine opštine Mališevo/Malishevë, prisustvovalo je preko 90 članova porodica ubijenih, stradalih i nestalih.

mal1

Na početku prezentacije, prisutnima se obratio  zamenik predsednika opštine, Rexhep Mazreku. On se zahvalio se FHP Kosovo na angažovanju u ovoj oblasti i poželeo dobrodošlicu porodicama ubijenih, stradalih i nestalih.

mal2

Šef kancelarije FHP Kosovo, Bekim Blakaj je rekao prisutnima da je cilj FHP Kosovo da se rad na Popisu ubijenih, stradalih i nestalih na Kosovu u periodu od 1998 do decembra 2000. godine (Popis), okonča izdavanjem Kosovske knjige pamćenja.

On je zatim predstavio dosadašnje rezultate Popisa za opštinu Mališevo/Malishevë – ukupan broj, njihovu polnu i starosnu strukturu  itd.

Nakon prezentacije, svi prisutni članovi porodica su u Bazi podataka proverili podatke o svojim najbližima. Timu FHP Kosovo, porodice su predale 45 fotografija žrtava i deset dokumenata. 

Na sledećem linku možete preuzeti kompletnu prezentaciju Popisa stradalih, ubijenih i nestalih osoba u Mališevu/Malishevë.


Share