Film „Dubina dva“ u Nišu, Čačku i u Prištini

Film „Dubina dva“ u Nišu, Čačku i u Prištini

Dubina dvaDokumentarni film „Dubina dva“ autora Ognjena Glavonića tokom aprila 2016. godine biće prikazan u Nišu, Čačku i u Prištini.

Projekcija u Nišu biće održana u Niškom kulturnom centru, 14. aprila sa početkom u 19h. Nakon filma, uslediće razgovor sa rediteljem filma Ognjenom Glavonićem, članovima ekipe filma, i filmskim rediteljem i scenaristom Stevanom Filipovićem, uz moderaciju urednika filmskog i video programa Niškog kulturnog centra Dejana Dabića.

Projekcija u Čačku biće održana u Umetničkoj galeriji Nadežda Petrović, 18. aprila u sa početkom u 20h. Posle filma, biće organizovan razgovor sa posetiocima.

Na Kosovu film će premijerno biti prikazan u Prištini, 16. aprila u Teatru Oda sa početkom u 20h. Posle projekcije bice organizovan razgovor o filmu sa autorom filma Ognjenom Glavonićem, producentkinjom filma i direktorkom Fonda za humanitarno pravo Sandrom Orlović, pozorišnim rediteljem Bekimom Lumijem i Zanom Hoxha Krasniqi, direktorkom organizacije Artpolis. Razgovor će moderirati Veton Nurkollari, umetnički direktor Dokufesta.

„Dubina dva“ je dokumentarni film koji kombinacijom svedočanstava i snimaka mesta zločina nastoji da prikaže događaje u kojima je pre 17 godina na Kosovu stradao veliki broj albanskih civila, a koji je potom dugo godina sakrivan od javnosti i porodica žrtava.

Film „Dubina dva“ nastao je u produkciji Non-Aligned Films i Fonda za humanitarno pravo. Premijerno je prikazan na 66. Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu, koji je održan u februaru 2016. godine.

Share