Kandić: Dobiće presudu, ali izgubiti poziciju

Kandić: Dobiće presudu, ali izgubiti poziciju

danas_logoBeograd – – Svi svedoci koje smo mi predlagali sud je odbio. Sva pitanja koja bi se bavila našim tvrdnjama su bila odbijena. Posmatrajući tok celog postupka, za očekivati je da sud odluči da smo mi svojim nalazima i nastupima, veoma povredili čast i dostojanstvo generala Dikovića – kaže za Danas Nataša Kandić bivša direktorka Fonda za humanitarno pravo (FHP) pošto je juče u Prvom osnovnom sudu okončano suđenje po tužbi koju je protiv nje i FHP-a podneo načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

Prema njenim prognozama, general Diković neće još dugo ostati na čelu vojske, ali smatra da njegov odlazak mora da bude povezan sa aktivnostima 37. motorizovane brigade i zločinima koje je ostavila iza sebe.

– Diković će dobiti satisfakciju u vidu presude, ali će ona biti kratkog roka, zato što stalno izranjaju novi podaci o zločinima 37. MB i njegovoj ulozi – navodi Kandićeva i dodaje da je suđenje bilo puno teških povreda postupka.

Diković je tužio Kandićevu zbog povrede časti i ugleda navodima u dokumentu pod nazivom “Dosije Ljubiše Dikovića”, koji je objavljen na sajtu Fonda, a u kojem je povezan sa ratnim zločinima u BiH i na KiM. Tužbenim zahtevom Diković traži odštetu od milion dinara zbog pretrpljenih duševnih bolova usled povrede časti i ugleda. On se nije pojavio na jučerašnjem ročištu, a sud će presudu doneti u roku od mesec dana.

Preuzeto sa portala Danas

Share