Treći broj biltena kroz PRISTUPANJE ka PRAVDI

bilten_srpU trećem broju biltena kroz PRISTUPANJE ka PRAVDI čitajte o zakonodavnim rešenjima EU u oblasti prava žrtava i neminovnom usklađivanju domaće regulative sa njihovim odredbama za države koje streme članstvu u EU. Iako se čini da ova oblast nije našla svoje mesto u procesu pregovora o pristupanju Srbije EU, direktorka britanske nevladine organizacije Redress Karla Ferstman smatra da će ona nužno postati deo pregovaračke materije.

Bilten prenosi i vrlo relevatno iskustvo hrvatskog civilnog društva u tamošnjem, nedavno završenom procesu pristupanja EU. O problemima, izazovima i mogućnostima koje pregovori o pristupanju EU nose za organizacije civilnog društva te važnosti postojanja političke volje u okviru države i evropskih institucija za njihovo uključivanje u proces, piše direktorka hrvatske organizacije za ljudska prava Documenta Vesna Teršelič.

Na kraju, stalne rubrike biltena nude pregled događaja i suđenja za ratne zločine u periodu od 01.04.2014.

Vaše komentare na bilten i možete poslati na adresu towardsJUSTICE@hlc-rdc.org i priključiti se diskusiji na Twitteru/#towardsJUSTICE.

Treći broj biltena preuzmite OVDE.

Share