Studenti Regionalne škole posetili Park mira u Podujevu

Studenti Regionalne škole posetili Park mira u Podujevu

Studenti Regionalne škole za tranzicionu pravdu su 28. novembra 2013. godine, posetili su Park mira u Podujevu  (Kosovo) i razgovarali sa Sarandom Bogujevci, jednom od petoro dece koje su preživeli zločin koji su pripadnici srpske policije izvršili u Podujevo u martu 1999. godine.

Saranda Bogujevci je studentima govorila o tome šta je kao trinaestogodišnja devojčica preživela 28. marta 1999. godine, njenom oporavku i dugodišnjoj borbi za istinu i pravdu pred sudovima u Srbiji i Kanadi.

Saranda je studente vodila u obilazak Manchester Parka mira u Podujevu, gde se nalazi spomen-ploča posvećena članovima porodica Bogujevci, Duriqi i Llugialiu, ubijenim od strane pripadnika jedinice Škorpioni, 28. marta 1999. godine. Pored toga, studenti su obišli i baštu posvećenu miru i sećanju na žrtve, u čijem su stvaranju učestvovale stotine volontera iz Velike Britanije i Kosova, i niz umetničkih radova koje izrađuju deca koja učestvuju u umetničkim radionicama, koje se svakog leta organizuju u ovom parku na temu mira.

Share