Dodeljene diplome drugoj generaciji polaznika Škole tranzicione pravde

U ponedeljak 10. decembra 2012. godine, na Međunarodni dan ljudskih prava, uručene su diplome drugoj generaciji polaznika Škole tranzicione pravde.

Devet nedelja je 50  studenata i diplomaca fakulteta Univerziteta u Beogradu i Univerziteta Union, aktivista za ljudska prava, prosvetni radnici slušali o mehanizmima tranzicione pravde i sudski utvrđenim činjenicama o ratnim zločinima na prostoru bivše Jugoslavije. Polaznici su slušali predavanja o načinima uspostavljanja pravde i pomirenja u post-konfliktnim društvima. Pored predavanja koja  su držali Nataša Kandić, Marijana Toma, Dušan Jovanović, Vladimir Milanović, Tanja Drobnjak, Stana Tadić, Predrag Miletić, Nemanja Stjepanović i Nenad Golčevski, studentima su predavanje održali  i profesor Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Žarko Puhovski, i Patrick Ball iz Grupe za analizu podataka o ljudskim pravima organizacije Benetech.

Diplome studentima uručila je zamenica izvršne direktorke MarijanaToma, koja se zahvalila studentima i tom prilikom izjavila da su mladi ljudi ključni resurs za procese tranzicione pravde, koja ima za cilj razvoj empatije, samorefleksije i kulture poštovanja žrtava.

 

Share