Nataša Kandić, jedan od 60 heroja magazina Time

Evropski magazin ”Time” je 13. novembra 2006. godine objavio specijalno izdanje, ”60 godina heroja” (60 Years of Heroes), u kome je naveo 60 imena onih koji su, po ”Time”, ”oblikovali naše živote od 1946. godine”. Izvršna direktorka Fonda za humanitarno pravo (FHP), Nataša Kandić, proglašena je za jednog od heroja.

Heroji su svrstani u tri kategorije: ”Buntovnici i lideri” (Rebels and Leaders), ”Biznis i kultura” (Business and Culture) i ”Pokretači i pioniri” (Inspirations and Explorers). Po rečima urednice ”Time”, Ketrin Mejer (Catherine Mayer), ”ovi ljudi su naši heroji i u ovom specijalnom izdanju mi slavimo njih i njihova dostignuća” (http://www.time.com/time/europe/hero2006/opener.html). Nataša Kandić je svrstana u kategoriju ”Pokretači i pioniri” zajedno sa princezom Dajanom (Princess Diana), Bernarom Kušnerom (Bernard Kouchner), papom Jovanom Pavlom II (Pope John Paul II), Kristijan Amampur (Christiane Amanpour), Žak Kustoom (Jacques-Yves Cousteau), Majkom Terezom (Mother Teresa), i drugima.

O svakom heroju je napisan članak, od strane poznate ličnosti iz njihove oblasti. Glavna tužiteljica Haškog tribunala, Karla Del Ponte (Carla Del Ponte), je u svom članku (http://www.time.com/time/europe/hero2006/kandic.html) istakla, da je Nataša Kandić neumorni borac za ljudska prava i da je ”impresionirana i inspirisana” posebno njenom hrabrošću, otvorenošću i brigom o svim žrtvama.

 

Share