Kandić: Objavljivanje vesti o optužnici čudno, specifičan politički trenutak

Kandić: Objavljivanje vesti o optužnici čudno, specifičan politički trenutak

N1_logoOsnivačica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić izjavila je za FoNet da je čudno da je specijalizovano veće objavilo vest o tome da je optužnica protiv predsednika Kosova Hašima Tačija poslata na potvrđivanje, jer su do sada bili veoma obazrivi.Ona je rekla da to do sada nije bila praksa, a da je ovo specifičan politički trenutak uoči sastanka delegacija Beograda i Prištine u Vašingtonu.

Kandić je rekla da očekuje da će optužnica biti potvrđena protiv najviših predstavnika Oslobodilačke vojske Kosova i da će Drenička grupa biti prva na listi.

Ona smatra da javnost u Srbiji mora da bude pripremljena na to da suđenja neće biti fokusirana na trgovinu organima i “Žutu kuću”, već da će fokus tužilaštva biti na onome o čemu se najmanje zna.

To su, kako je dodala, pre svega zločini prema Albancima, a potom zločini prema Srbima i odnosiće se na zločine u Đakovici, Prizrenu, Suvoj Reci i Prištini, a najmanje mesta će biti za rasvetljavanje sudbina nestalih.

Ona je kazala da nije iznenađenje to što su na optužnici osnivači OVK, koji se pominju u izveštaju Dika Martija, ali je dodala da se prvi put pominje neko koga je Marti označio kao šefa Dreničke grupe.

Preuzeto sa portala N1

Share