Svedok Boško Budimir je izjavio da od osamorice optuženih poznaje jedino Miligradovića, kao i da je čuo za Golijanina. Svedok je rekao da je u to vreme prinudno odveden u centar za obuku na Jahorini, zajedno sa bratom i ocem. Tu je, sa bratom Veljkom, popravljao vojna vozila, pa je tako kada su raspoređenu na terenu, tačnije u selu Bjelovac, dobio zaduženje da dva transprotera UNPROFOR-a preveze iz Bjelovca – jedan u Zvornik, drugi u Janju kod Bijeljine, u pratnji, kako je rekao, Miligradovića i njegovog kuma. Oba puta su prespavali u Miligradovićevoj kući u Zvorniku. Drugi put su se svi vratili u Bjelovac 14. jula, da bi potom sutradan njegov brat i on otišli na Jahorinu. Svedok je naveo, između ostalog, da ni u jednom trenutku nije prošao pored Kravica, te da je o ubistvima saznao iz priča i novina.

Na današnjem glavnom pretresu trebalo je da svedoči i njegov brat, Veljko Budimir, ali se on nije pojavio na suđenju, baš kao i Tomislav Krstović.

Za razliku od prethodnih puta, u delu sudnice predviđenom za publiku nije bilo visokih funkcionera Srpske radikalne stranke, već je bilo nekoliko mlađih pristalica radikala. Iz Bosne i Hercegovine je, između ostalih, došlo dvadesetak članova porodica žrtava.

Lažni post FHP-a na Tviteru

Od 7. aprila 2019. godine, društvenom mrežom Tviter širi se informacija da je Fond za humanitarno pravo na svom zvaničnom nalogu izrazio protivljenje podizanju „Memorijala Jasenovac“. Fond za humanitarno pravo (FHP) ovom prilikom obaveštava javnost da nikada nije objavio ovaj post, te da on predstavlja namerno obmanjivanje javnosti sa ciljem da se FHP prikaže kao pristrasna i neprofesionalna organizacija. „Post je najverovatnije pripremljen i objavljen putem specijalizovanih internet strana koje omogućavaju generisanje postova u ime drugih fizičkih i pravnih lica. Reakcije korisnika društvene mreže Tviter sadrže veliki broj uvreda i pretnji upućenih na račun FHP-a i drugih organizacija za ljudska prava, što ukazuje na opasnost koju nose ovakve zloupotrebe identiteta organizacije“, saopšteno je juče iz FHP-a.