Ka Strategiji procesuiranja ratnih zločina u Srbiji –
Sesija o zaštiti svedoka i žrtava ratnih zločina

Ka Strategiji procesuiranja ratnih zločina u Srbiji –  <br/>Sesija o zaštiti svedoka i žrtava ratnih zločina

zastita_svedokaU četvrtak 6. novembra 2014. godine, u Biblioteci Fonda za humanitarno pravo (FHP) održana je treća konsultativna sesija povodom izrade Predloga Strategije procesuiranja ratnih zločina u Srbiji. Sastanak je bio posvećen zaštiti svedoka i žrtava ratnih zločina.

Sastanku su prisustvovale sudije u predmetima ratnih zločina, kao i predstavnik Tužilaštva za ratne zločine Republike Srbije (TRZ), Delegacije Evropske unije u Srbiji, Misije OEBS-a u Srbiji, bivši pripadnik Jedinice za zaštitu Misije EULEX, pravni eksperti, i zastupnici oštećenih u predmetima ratnih zločina.

Učesnici su razgovarali o dosadašnjoj praksi i mogućnostima unapređenja sistema zaštite svedoka i žrtava pre, tokom i nakon svedočenja u predmetima ratnih zločina, kao i o problemima u sprovođenja Programa zaštite svedoka u Srbiji.

Preporuke učesnika biće ugrađene u Predlog Strategije procesuiranja ratnih zločina u Srbiji u periodu 2015-2025. godine, koji će biti predat Ministarstvu pravde Republike Srbije do kraja 2014. godine.

Share