NAJAVA: Predstavljanje Izveštaja o suđenjima za ratne zločine u 2013. godini

NAJAVA: Predstavljanje Izveštaja o suđenjima za ratne zločine u 2013. godini

Logo_FHPFond za humanitarno pravo (FHP) organizuje debatu povodom predstavljanja Izveštaja o suđenjima za ratne zločine u 2013. godini. Debata se održava 08. jula 2014. u Medija centru u Beogradu (II sprat) od 11:00 – 13:00h.

Izveštaj o suđenjima za ratne zločine u 2013. godini, nastao je na osnovu praćenja postupaka za ratne zločine koji se vode pred sudovima u Srbiji.

Na debati će govoriti:

  • Romana Schweiger, šefica Odeljenja za vladavinu prava i ljudska prava, Misija OEBS u Srbiji
  • Sandra Orlović, izvršna direktorka FHP
  • Nikola Čukanović advokat FHP-a i zastupnik žrtava u predmetu Ćuška
  • Marina Kljajić, advokat FHP-a i zastupnik žrtava u predmetu Tenja i Lovas
  • Bruno Vekarić, zamenik Tužioca za ratne zločine
  • Ivan Jovanović, ekspert za međunarodno humanitarno pravo

Na debatu su pozvani i predstavnici Republičkog javnog tužilaštva, sudije Višeg i Apelacionog suda u Beogradu, Prokuplju, Požarevcu i Nišu, predstavnici Ministarstva pravde, Ministarstva unutrašnjih poslova, advokati, predstavnici nevladinih organizacija, novinari, Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Zaštitnik građana, predstavnici Kancelarije za ljudska i manjinska prava, predstavnici Delegacije Evropske Komisije u Beogradu, MKSJ, Saveta Evrope, EULEX i ambasade.

Održavanje konferencije podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) preko Instituta za održive zajednice (ISC) u okviru inicijative osnaživanje građanskog društva u Srbiji.

Ukoliko ste zainteresovani za učešće potrebno je da se prethodno najavite slanjem prijave na adresu office@hlc-rdc.org ili telefonom na 011/3349-766.

Konferenciju možete pratiti uživo preko Twitter-a, #towardsJUSTICE.

Preuzmite agendu

Share