24 sata: Srpskim policajcima ukupno 58 godina zatvora

Četvorica bivših pripadnika srpske policije danas su osuđeni na ukupno 58 godina zatvora za ratni zločin nad 50 albanskih civila u Suvoj Reci na Kosovu i Metohiji, u martu 1999. godine. Trojica optuženih su oslobođeni odgovornosti.

Radojko Repanović i Slađan Čukarić osuđeni su na po 20 godina, Miroslav Petković na 15 godina i Milorad Nišavić na 13 godina zatvora. Radoslav Mitrović, Nenad Jovanović i Zoran Petković oslobođeni su optužbe.

PRESUDA Suđenje srpskim policajcima za naređivanje i ubistvo 48 albanskih civila, članova nekoliko porodica Beriša 26. marta tokom NATO bombardovanja, počelo je 3. oktobra 2006. godine.
Oni se terete da su su 26. marta 1999. godine na Reštanskom putu gde su živele Beriše, ubili nekoliko starijih članova te porodice, a ostale muškarce, žene i decu oterali u obližnju piceriju Kalabrija u koju su ubačene dve ručne bombe. Nakon toga pucali su u žrtve među kojima su bila deca, žene, starci. Pri iznošenju leševa iz picerije, optuženi su ubijali svakog ko je davao znake života.

Share