Kandić: Nema važnijeg događaja od hapšenja Mladića

BEOGRAD, 26. maja 2011.(Beta) – Direktorka Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić ocenila je da nema važnijeg događaja od hapšenja Ratka Mladića.

“Mislim da nema važnijeg političkog, istorijskog i pravnog dogadjaja od hapšenja Ratka Mladića. Činilo nam se da je hapšenje Radovana Karadžića važno, što i jeste, ali je sa Mladićem drugačije, jer se uvek podrazumevalo da on uživa simpatije velikog broja ljudi”, rekla je Kandić agenciji Beta.

Haški optuženik Mladić uhapšen je rano jutros u Srbiji, a medijima je tu vest potvrdio predsednik države Boris Tadić. Nataša Kandić rekla je da je to od posebnog značaja za pravdu.

“Činjenica da je predsednik objavio tu vest i da je rekao da je ponosan i da će to otvoriti polje za pomirenje, jeste poruka koja nedvosmisleno podržava pravdu i potrebu za pravdom, zbog žrtava i
odgovornosti. To nije poruka koja može da ohrabri one kojima je Mladić heroj”, rekla je direktorka FHP-a.

Ona je rekla da će Tadićev nastup dugoročno uticati i na menjanje odnosa u Bosni I Hercegovini i Republici Srpskoj.

“Hapšenje Ratka Mladića treba da bude taj most koji mora da pređe i Republika Srpska i da konačno shvati da nema nijedne ozbiljne zajednice ako nema poštovanja za medjunarodne optužnice”, rekla je Kandić.

Share