Prezentacija popisa ubijenih, nestalih i stradalih održana u Obiliću/Obiliq

Fond za humanitarno pravo Kosovo (FHP Kosovo) organizovao je 18. septembra 2009. godine u Obiliću/Obiliq prezentaciju podataka o ubijenim, stradalim i nestalim sa područja ove opštine u periodu ratnih sukoba 1998. i 1999. godine. Tom prilikom je prisutnima predstavljena i Baza podataka o svim žrtvama sa Kosova iz tog perioda a članovi porodica su imali prilike da u Bazi podataka provere podatke o svojim najbližima.

W2

Prezentaciji, koja je održana u prostorijama sale opštine Obilić/Obiliq, prisustvovalo je više od 40 članova porodica ubijenih, stradalih i nestalih sa teritorije te opštine.

W3

Dužnosnici opštine Obilić/Obiliq u potpunosti su podržali inicijativu FHP-a. Potpredsednik opštine, Hajriz Bekteshi, u svom uvodnom govoru zahvalio se organizatorima prezentacije, kao i porodicama na njihovom učešću, i naveo da nikada nije suviše kasno da se saučestvuje sa žrtvama i njihovim porodicama. Prezentaciji je prisustvovao i jedan novinar iz lokalnih medija, kao i jedan predstavnik KFOR-a.

W4

Na kraju prezentacije, svi prisutni su proverili podatke o njihovim stradalim srodnicima koje poseduje FHP u svojoj bazi podataka. Jedan broj članova porodica žrtava uručio je osoblju FHP  i fotografije i kopije ličnih dokumenata njihovih najbližih, koji se nalaze na spisku nastradalih.

Na sledećem linku možete preuzeti kompletnu prezentaciju popisa ubijenih, nestalih i nastradalih u Obiliću/Obiliq.

Share