NAJAVA: Debata povodom predstavljanja Izveštaja o suđenjima za ratne zločine

NAJAVA: Debata povodom predstavljanja Izveštaja o suđenjima za ratne zločine

Logo FHPU četvrtak 3. marta 2016. godine Fond za humanitarno pravo (FHP) organizuje debatu povodom predstavljanja Izveštaja o suđenjima za ratne zločine u 2014-15. godini. Debata će biti održana u Medija centru u Beogradu (Velika sala, II sprat), sa početkom u 12:00 časova.

Izveštaj obuhvata analizu 27 predmeta koje je pravni tim FHP-a pratio pred odeljenjima za ratne zločine Višeg i Apelacionog suda u Beogradu, kao i pred sudovima opšte nadležnosti. Takođe, izveštaj sadrži i pregled opštih nalaza o suđenjima za ratne zločine tokom 2014. i 2015. godine, kao i bitnih društveno-političkih događaja koji su od značaja za suđenja za ratne zločine u Srbiji.

Na debatu su pozvani predstavnici Republičkog javnog tužilaštva, sudije Višeg i Apelacionog suda u Beogradu, Prokuplju, Požarevcu i Nišu, predstavnici Ministarstva pravde, Ministarstva unutrašnjih poslova, advokati, predstavnici nevladinih organizacija, novinari, Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Zaštitnik građana, predstavnici Kancelarije za ljudska i manjinska prava, predstavnici Delegacije Evropske Komisije u Beogradu, MKSJ, Saveta Evrope, EULEX i ambasada.

Agendu debate preuzmite ovde.

Share