Humbjet njerëzore gjatë bombardimit të Serbisë dhe Malit të Zi nga forcat e NATO-s

Humbjet njerëzore gjatë bombardimit të Serbisë dhe Malit të Zi nga forcat e NATO-s

Logo FHP

Në Serbi (pa Kosovë) dhe Mal të Zi që prej bombardimeve të forcave të NATO-s, kanë humbur jetën 275 persona dhe ate: 180 civilë, 90 pjesëtarë të Ushtrisë Jugosllave (UJ), pesë pjesëtarë të Ministrisë së Brendshme të Serbisë. Përveç tre shtetas kinezë, të gjithë të tjerët ishin qytetarët e RFJ-ës. ”

Në Kosovë kanë humbur jetën 484 persona dhe ate: 267 civilë (209 shqiptarë të Kosovës dhe 58 jo-shqiptarë të Kosovës), 171 pjesëtarë të UJ-ës, 20 pjesëtarë të MPB-ës të Serbisë dhe 26 pjesëtarë të UÇK-ës (19 nga 26 pjesëtarë të UÇK-ës janë vrarë në bombardimet e NATO-s në burgun e Dubravës afër Istogut).

Këtu mund ta shihni listën individuale të humbjeve njerëzore.

Share