Të dihet: Podujevë-28.03.1999.

Gjatë bombardimeve të Republikës Federale të Jugosllavisë me datën  28 Mars 1999. njësiti rezervë si pjesë e MPM  të Serbisë “Skorpinet “në aksion të  spastrimit etnik të shqiptarëve nga Podujeva vranë 14 anëtarë të familjes Bogujevci dhe Duriqi.

Në oborrin e Halim Gashit u vranë shtatë fëmijë dhe shtatë gra: Shpetim(1989) dhe Shpend (1986), bijtë e Safet  Bogujevcit,  gruaja e tij Sala (1960) , Nora (1984), vajza  e Selatin Bogujevcit,  gruaja e tij Shefkate (1956), Shehide Bogujevci (1932), Nefise Bogujevci Llugaliu (1945),  motra e  Safetit dhe Selatinit, nusja  e tij Fezdrije Llugialiu(1978), Dafina (1990), Arber(1992), Mimozë (1995) dhe Albin (1997), fëmijët e Enver Duriqit, Fitnete (1963), gruaja e Enverit dhe Isma (1930), nëna e Enverit.

Me atë rast, u plagosën rëndë Saranda (1985), vajza e Safetit, dhe  fëmijët  e Selatinit Fatosi(1986), Jehona (1988), Liria (1990) dhe Genci (1993).

Për krimet e kryera në Podujevë Departamenti për krime të luftës së Gjykatës së Lartë në Beograd  me vendim të prerë i dënoi  anëtarët e “Skorpionit”  Željko Đukić, Dragan Medić dhe Dragan Borojević  nga  20 vjet  burg, dhe Miodrag Šolaja me nga 15 vjet burg.

Një pjesëtar i “Skorpionave”  Saša Cvjetan  me vendim të prerë në vitin 2005 u dënua me 20 vjet burg.

Share