Humbjet njerëzore gjatë bombardimit të Serbisë dhe Malit të Zi nga forcat e NATO-s

Humbjet njerëzore gjatë bombardimit të Serbisë dhe Malit të Zi nga forcat e NATO-s

Logo FHP

Në Serbi (pa Kosovë) dhe Mal të Zi që prej bombardimeve të forcave të NATO-s, kanë humbur jetën 275 persona dhe ate: 180 civilë, 90 pjesëtarë të Ushtrisë Jugosllave (UJ), pesë pjesëtarë të Ministrisë së Brendshme të Serbisë. Përveç tre shtetas kinezë, të gjithë të tjerët ishin qytetarët e RFJ-ës. ”

Në Kosovë kanë humbur jetën 484 persona dhe ate: 267 civilë (209 shqiptarë të Kosovës dhe 58 jo-shqiptarë të Kosovës), 171 pjesëtarë të UJ-ës, 20 pjesëtarë të MPB-ës të Serbisë dhe 26 pjesëtarë të UÇK-ës (19 nga 26 pjesëtarë të UÇK-ës janë vrarë në bombardimet e NATO-s në burgun e Dubravës afër Istogut).

Këtu mund ta shihni listën individuale të humbjeve njerëzore.

Share

Humbjet njerëzore të Serbisë e të Malit të Zi gjatë bombardimeve të NATO-s

Në periudhën prej datës 24 mars deri në datën 9 qershor të vitit 1999, në eksplodimin e granatave, nga predhat dhe bombat e hedhura nga NATO-ja, janë zhdukur 758 njerëz: 488 në Kosovë (249 shqiptarë, 202 serbë dhe 37 romë dhe të tjerë), 260 në Serbi dhe 10 në Mal të Zi. Në mesin e viktimave janë 453 civilë, prej të cilëve 220 shqiptarë, 205 serbë, 28 romë dhe të tjerë, si dhe 305 pjesëtarë të formacioneve të armatosure, prej të cilëve 276 pjesëtarë të UJ/MPB të Serbisë dhe 29 pjesëtarë të UÇK-së. Të dhënat bazohen në 1.468 dokumente dhe 539 deklarata të dëshmitarëve dhe të anëtarëve të familjes.

Këtu ju mund të shikoni listën e humbjeve njerëzore gjatë bombardimeve të NATO-s (Serbia, Kosova dhe Mali i Zi)

Ju lutemi të na kontaktoni nëse keni më shumë informata për viktimat të cilët gjenden ose nuk gjenden fare në këto lista.

Emri Jot (e domosdoshme)

Adresa Jote (e domosdoshme)

Subjekti

Mesazhi Juaj

captcha

Share