Natasha Kandiqit i ndahet çmimi ndërkombëtar” Hrant Dink”

Të dielën 15 shtator në Stamboll, Natasha Kandiq, themelueses e Fondit për të Drejtën Humanitare dhe koordinatore rajonale e KOMRA-s iu nda çmimi ” Hrant Dink” Ky çmim i jepet individëve, organizatave jofitimprurëse apo grupeve të cilët luftojnë për një botë më të drejtë pa diskriminim, racizëm dhe dhunë, respektivisht atyre të cilët janë të përkushtuar për të arritur këto ideale, rrënojnë stereotipet dhe përdorin gjuhën e paqes në ketë mënyrë frymëzojnë dhe ngjallin shpresën tek të tjerët.
Që nga viti 2009 kur u krijua, ky çmim ndahet çdo 15 shtator, në ditëlindjen e gazetarit Hrant Dink, i cili ishte kryeredaktor i gazetës javore dygjuhësore turko-armene “Agos”. Ai ishte vrarë me datën 19 Janar të vitit 2007 pas kërcënimeve dhe akuzave të shumta si tradhtar nga nacionalistët turqit.


Share