Koha ditore: Kosova duhet të zbardhë fatin e serbëve tv zhdukur

Koha ditore, 21.05.2008.

Nëse Prishtina zyrtare do të hetonte fatin e mbi 400 të zhdukurve joshqiptarë, do të dëshmonte se përkujdeset për të gjithë qytetarët e saj, pa marrë parasysh etninë e tyre.

Share

Koha Ditore: Hag nuk do t’i hetojë pohimet për trafikim të organeve të njeriut nga UÇK-ja

Koha Ditore, 19.05.2008.

Kavran ka pohuar se prokuroria do t’ju jap informata vendeve individuale, të cilat i nisin hetimet e tyre dhe do t’u përgjigjet kërkeseve të organeve hetimore të atyre vendeve

Share

Express: S’ka prova

Express, 18.05.2008.

Sipas organir gendror të akuzës shqiptare, në librin e kreprokurores së Hagës janë renditur të njëjtat dyshime për të cilat u hetua në 2004 dhe nuk u provuan.

Share

BBC Albanina: Haradinaj mbështet hetimin për trafik organesh

BBC Albanina
Ish-komandanti i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës Ramush Haradinaj i ka thënë BBC-së se ai mbështet një hetim lidhur me pretendimet se luftëtarët e tij janë përfshirë në trafikimin e organeve të të burgosurve serbë pas konfliktit të vitit 1999.

Këto akuza kanë dalë në një libër të botuar nga ish-prokurorja e gjykatës së Hagës Carla del Ponte.

Ajo shkruan në librin e saj se të paktën 100 serbë janë transportuar përtej kufirit në Shqipëri ku janë vrarë dhe u janë marrë organet.

Autoritetet në Kosovë e Shqipëri i kanë hedhur poshtë këto akuza.

Megjithatë zoti Haradinaj thotë se ai do të bashkëpunonte me një hetim të pavarërur lidhur me këtë çështje.

Share

Koha ditore: Del Ponte i shepëton përkohësisht ”ndëshkimit” të Kuvendit

Kërkesa për nxjerrjen e një deklarate politike apo ngrittjes së ndonjë padie ndaj ish-kryeprokurores së Tribunalit të Hagës. Carla del Ponte, per ”shpifjet” që i ka bërë në emër të UÇK-së në librin ”Gjhu: Unë dhe kriminelet”, është lënë për t’ u shqyrtuar javën e ardhshme.

Share

Koha ditore: Del Ponte thellon përçarjet mes shqiptarëve dhe serbëve

Koha ditore, 14.05.2008.

Shqiptarët e kanë akuzuar Del Ponten për shpifje, serbët e kanë akuzuar për fshehje të së vërtrtës deri tash, ndërsa të dy palët kanë paralajmëraur se do të ngrenë padi saj.


Share