KosovaLive: FHP izjavio da Beograd podstiče pobunu kosovskih Srba

KosovaLive

Shpallja e pavarësisë së Kosovës ka ndikuar që serbët t’i braktisin vendet e tyre të punës në institucionet e Kosovës, mirëpo një hap i tillë i tyre është i nxitur nga Qeveria e Serbisë, e cila po ushtron presion mbi ta që të largohen nga puna në institucionet që janë kompetencë e Qeverisë së Kosovës, tregon një raport i Fondit për të Drejtën Humanitare (FDH), me seli në Beograd.

Share

Kosovapress: Dika: Nezaposlenost je problem zajednica na Kosovu a ne sloboda kretanja

Kosovapress

Punësimi është problem për komunitetet në Kosovë dhe jo lëvizja e lirë dhe siguria, sepse ato lëvizin lirshëm, u tha të enjten në tryezën e rrumbullakët, të organizuar nga Fondi për të Drejtën Humanitare, Zyra në Kosovë.

Share

Radio Televizion i Kosovës: FDH: Qeveria e Kosovës duhet ta përmirësojë pozitën e komuniteteve pakicë në vend

Radio Televizion i Kosovës
Të drejtat e pakicave vazhdojnë të shkelen çdo ditë. Institucionet e Kosovës nuk i kanë ndërmarrë të gjitha masat për të parandaluar shkeljen e të drejtave themelore dhe zbatimin e plotë të ligjit mbi përdorimin e gjuhëve dhe ligjit kundër diskriminimit, u tha sot në Prishtinë, me rastin e paraqitjes së raportit të Fondit për të Drejtën Humanitare : “Çështja e sigurisë, punësimit dhe zbatimi i ligjit për përdorimin e gjuhëve dhe ligjit kundër diskriminimit në Kosovë”.


Share