Dhoma e Përfaqësuesve thirrje Serbisë të gjejë vrasësit e shqiptaro-amerikanëve

Dhoma e Përfaqësuesve thirrje Serbisë të gjejë vrasësit e shqiptaro-amerikanëve

BalkanInsight_logo

Dhoma e Përfaqësuesve të martën unanimisht miratoi rezolutën që i bën thirrje autoriteteve serbe që të hetojnë dhe gjykojnë sa më shpejt të jetë e mundur “ata zyrtarë aktualë ose të mëparshëm që besohet se janë përgjegjës” për vrasjen e Ylli, Agron, dhe Mehmet Bytyqit në Serbi në korrik 1999.

Share

Tekstet shkollore të Kosovës e Serbisë përçojnë ndarjet nëpër klasa

Tekstet shkollore të Kosovës e Serbisë përçojnë ndarjet nëpër klasa

BalkanInsight_logo

Fëmijët shqiptarë dhe serbë të Kosovës shkollohen sipas sistemesh arsimore të ndryshme, duke përdorur tekste shkollore që ofrojnë versione të ndryshme të historisë dhe ndonjëherë përjetësojnë paragjykim etnik dhe ide nacionaliste, shprehen ekspertët.


Share