Kriminelët e luftës përgatiten të kandidojnë në zgjedhjet në Serbi

Kriminelët e luftës përgatiten të kandidojnë në zgjedhjet në Serbi

BalkanInsight_logo

Dy kriminelë të dënuar lufte shpresojnë të zgjidhen si deputetë në zgjedhjet e muajit të ardhshëm në Serbi, ndërsa disa persona të tjerë që kërkohen nga gjykata e Kombeve të Bashkuara ose janë akuzuar për shkelje gjatë kohës së luftës, po kandidojnë në parlament.


Share

Bisedat e paqarta për amnisti s’do t’ia shërojnë plagët Kosovës

Bisedat e paqarta për amnisti s’do t’ia shërojnë plagët Kosovës

BalkanInsight_logo

Përvoja e Komisionit për të Vërtetën dhe Pajtimin i Afrikës së Jugut tregon se nevojitet shumë më tepër qartësi përpara se një proces i ngjashëm të mund të vihet në zbatim me sukses për t’u marrë me trashëgiminë e hidhur të luftës në Kosovë.

Share

Meshkujt viktima të përdhunimit, tabuja e fundit e luftës në Bosnjë

Meshkujt viktima të përdhunimit, tabuja e fundit e luftës në Bosnjë

BalkanInsight_logo

Burrat që u përdhunuan ose pësuan dhunë seksuale gjatë luftës në Bosnje të viteve 1992-1995, prej kohësh kanë ngurruar të flasin nga frika e stigmatizimit, por tani po bëhen përpjekje për të siguruar që ata të marrin të njëjtat pensione si viktimat e tjera të luftës.


Share