Fqinjë të mirë: Si i shpëtuan tre serbë boshnjakët në Vlasenicë gjatë luftës

Fqinjë të mirë: Si i shpëtuan tre serbë boshnjakët në Vlasenicë gjatë luftës

BalkanInsight_logo

Disa boshnjakë u shpëtuan nga ndërhyrjet guximtare të disa serbëve që sfiduan rreziqet e mundshme për të ndihmuar fqinjët e tyre gjatë kohës së luftës në qytetin e Vlasenicës në vitin 1992, kur shumë u arrestuan dhe u vranë nga forcat serbe të Bosnjës.


Share

Kriminelët e luftës përgatiten të kandidojnë në zgjedhjet në Serbi

Kriminelët e luftës përgatiten të kandidojnë në zgjedhjet në Serbi

BalkanInsight_logo

Dy kriminelë të dënuar lufte shpresojnë të zgjidhen si deputetë në zgjedhjet e muajit të ardhshëm në Serbi, ndërsa disa persona të tjerë që kërkohen nga gjykata e Kombeve të Bashkuara ose janë akuzuar për shkelje gjatë kohës së luftës, po kandidojnë në parlament.


Share