Gjelosh Krasniqin

Gjelosh Krasniqi, pjesëtar i ish Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK), është dënuar më 29.04.2009 me burgim në kohëzgjatje prej shtatë vitesh për krime të luftës kundër popullsisë civile, të kryera në vitin 1999, gjatë kohës së konflikteve të armatosura në Kosovë. Procedura gjyqësore e zhvilluar para trupit gjykues të Gjykatës së Qarkut në Pejë/Peć, e udhëhequr nga gjykatësi Gjanfranco Gallo, ishte e drejtë, por dënimi i shqiptuar është minimal, duke pasur parasysh krimin e kryer.


Share

Aktgjykimi i parë i EULEX-it për krimet e luftës në Kosovë

Trupi përzier gjykues i Gjykatës së  Qarkut në Prishtinë, i kryesuar nga gjyqtari i EULEX-it Tron Gundersen, më 3 mars 2009 ka shqiptuar dënimin prej 17 vitesh burgim  ndaj Kosovarit Gani Gashit për krime lufte kundër civilëve të kryera gjatë muajit korrik të vitit 1998 në Gllogovc.


Share

FHP Kosova: Gjykimi dhe verdikti në lëndën e Florim Ejupit bënë drejtësi për viktimat

Kolegji Penal Ndërkombëtar i Gjykatës së Qarkut në Prishtinë, me në krye gjykatësen ndërkombëtare Hajnalka Karpati, e ka shqiptuar më 6 qershor 2008 aktgjykimin me të cilin Florim Ejupi dënohet me 40 vjet burgim për shkak të sulmit mbi autobusin e Nish Ekspress-it në fshatin Livadhi/Livadice te Podujeva/Podujevo, në të cilin janë vrarë 11, ndërkaq janë dëmtuar 46 serbë.


Share