Raporti i HLC: “Serbia nuk po gjykon krimet e luftës”

BalkanInsight_logoRaporti i ri nga OJQ-ja kryesore thotë se nëse Serbia vazhdon ritmin e saj të ngadaltë në gjykimin e krimeve të luftës, më pak se 10 për qind e fajtorëve të dyshuar do të gjykohen në dhjetë vitet e ardhshme.

Gjyqet e krimeve të luftës në Serbi në vitin 2016 u penguan nga mungesa e vullnetit politik për t’u përballur me të kaluarën, lavdërimi i kriminelëve të luftës dhe mungesa e efikasitetit nga ana e prokurorisë, u tha të enjten në një raport të ri nga Qendra për të Drejtën Humanitare.

Share