Regionalna škola tranzicione pravde

Regionalna skola tranzicione pravde

Fond za humanitarno pravo, Udruženje Pravnik i Fond za humanitarno pravo Kosovo, objavljuje konkurs za upis prve generacije studenata Regionalne škole tranzicione pravde, koja će se održati u Beogradu, od 22. do 31. januara 2013. godine

O Školi

Regionalna škola tranzicione pravde je desetodnevni program neformalnog obrazovanja o instrumentima za suočavanje sa prošlošću. Polaznici Škole slušaće predavanja o utvrđenim činjenicama na sudskim procesima pred Haškim tribunalom i nacionalnim suđenjima za ratne zločine, vansudskim mehanizmima za utvrđivanje činjenica o zločinima iz prošlosti, pravu žrtava kršenja ljudskih prava na reparacije i doprinosu arhiva i medija u utvrđivanju istine i odgovornosti, kulturi i sukobu sećanja i procesu pomirenja u post-konfliktnim društvima. Pored toga, studenti će imati prilike da razgovaraju o procesima napretka primene strategija tranzicione pravde u Bosni i Hercegovini, Kosovu i Srbiji sa stručnjacima iz ovih zemalja. U okviru Škole predviđene su posete mestima stradama u BiH, Kosovu i Srbiji.

Prijava

Na konkurs se mogu prijaviti studenti post-diplomskih studija univerziteta iz Bosne i Hercegovine, Kosova i Srbije, članovi političkih partija, aktivisti organizacija civilnog društva, i mladi profesionalci zaposleni u državnoj upravi (službenici ministarstava Bosne i Hercegovine, Kosova i Republike Srbije).
Za prijavu je potrebno dostaviti biografiju, motivaciono pismo i dve preporuke, emailom na tj-school@hlc-rdc.org. Sve troškove u vezi Škole snosi organizator. Prevod na engleski je obezbeđen. Pohađanje Škole je besplatno. Konkurs je otvoren do 23. decembra 2012. godine.

Kontaktirajte nas:

Fond za humanitarno pravo       Fond za humanitarno pravo Kosovo     Udruženje„Pravnik“

Dečanska 12/IV                             Eqrem Cabej 7 a                                        Porodice Ribar 49

Beograd, 11000                            Prishtinë                                                      Sarajevo, 71000

Tel: (381 11) 3349 766               Tel: +38138 243 488                              Tel: +387 61 290088

email: tj-school@hlc-rdc.org  email: teuta@hlc-kosovo.org  email: info@pravnik-online.info

www.hlc-rdc.org                         www.hlc-kosovo.org                     www.pravnik-online.info

Share