Lista e të vrarëve, zhdukurve dhe të rënëve 1998 – 2000

Këtu ju mund të shihni listën e të vrarëve, zhdukurve dhe të rënëve 1998 – 2000

Ju lutemi të na kontaktoni nëse keni më shumë informata për viktimat të cilët gjenden ose nuk gjenden fare në këto lista.

Emri Jot (e domosdoshme)

Adresa Jote (e domosdoshme)

Subjekti

Mesazhi Juaj

captcha

Share

Prezantimi i Regjistrimit të të vrarëve, rënëve dhe të zhdukurve

FDH dhe FDH Kosovë, në periudhën midis datës 1 prill të vitit 2009 dhe datës 31 maj të vitit 2010 kanë organizuar 29 prezentime publike të rezultateve të deritashme të Regjistrimit të të vrarëve, të atyre që kanë pësuar dhe janë zhdukur në konfliktin në Kosovë midis viteve 1998-2000. Prezentimet janë mbajtur në 22 komuna të Kosovës, në Suharekë, Lipjan, Gjakovë, Gllogoc, Fushë Kosovë, Obiliq, Skenderaj, Shtime, Istog, Klinë, Mitrovicë, Pejë, Deqan, Ferizaj, Gjilan, Graqanicë, Prishtinë, Malishevë, Kaqanik, Podujevë, Prizren, Vushtrri dhe në fshatrat në të cilat janë kryer krimet masive: Krushë e Madhe, (komuna e Rrahovecit), Mejë (komuna e Gjakovës) dhe Izbicë (komuna e Skenderajt). Një prezentim i veçantë është mbajtur me rastin e krimit të kryer në muajin maj të vitit  1999 në burgun e Dubravës në komunën e Istogut. Prezentime publike janë mbajtur edhe në Beograd,  Nish, Prokuple dhe Podgoricë.


Share