Prikazivanje dokumentarnog filma „Trči Nina“ u Beogradu

Prikazivanje dokumentarnog filma „Trči Nina“ u Beogradu

trci_nina-srU sredu 15. septembra, u organizaciji Fonda za humanitarno pravo i Beogradske kancelarije Fondacije Hajnrih Bel, u Kombank dvorani u Beogradu biće prikazan dokumentarni film Dina Hodžića „Trči Nina“.

Stomatološki fakultet bio je jedini fakultet u opkoljenom Sarajevu koji tokom opsade nije prekidao sa radom. Dokumentarni film „Trči Nina“ daje uvid u studiranje stomatologije tokom opsade Sarajeva kroz razgovore sa tadašnjim studentima i studentinjama – današnjim profesorima i profesorkama. Kako je izgledao atipičan studentski život koji je rat diktirao, gde i kako su se spremali ispiti, samo su neke od tema koje prikazuju jednu drugu stranu opsade Sarajeva.

Film, koji je svoju premijeru doživeo 29.11.2019. godine na Stomatološkom fakultetu u Sarajevu, u potpunosti je rezultat rada studenata stomatologije.

Dokumentarni film „Trči Nina“ biće prikazan u sredu, 15. septembra u 19 časova u Sali 2 Komabank dvorane, a u okviru projekcije biće održan i razgovor sa autorom filma Dinom Hodžićem i profesorkom Stomatološkog fakulteta u Sarajevu Amilom Zukanović.

Ulaz na projekciju je besplatan uz obaveznu registraciju putem formulara na linku.

Share