Nataša Kandić među 60 heroja

Izvor: 24 sata, 15.11.2006; Strana: 6

TAJM – Nataša Kandić, izvršna direktorka Fonda za humanitarno pravo, proglašena je za jednog od heroja modernog doba u izboru evropskog magazina „Tajm”.

Renomirani časopis je 13. novembra objavio specijalno izdanje, „60 godina heroja”, u kome je naveo 60 imena onih koji su „oblikovali naše živote od 1946.”

Nataša Kandić svrstana je u kategoriju „Pokretači i pioniri”, zajedno sa princezom Dajanom, papom Jovanom Pavlom Drugim, Majkom Terezom…

– Biti u društvu tih ljudi izgleda zaista nestvarno, iako ovo priznanje suštinski neće ništa promeniti u odnosu na moj budući angažman u Srbiji. Na institucionalnom nivou ono ne znači ništa, ali će sigurno ojačati kritički deo javnosti, koji je oduvek bio protivnik Slobodana Miloševića i proizvoda njegove vladavine. Ništa novo, za jedne ću biti heroj iz Srbije, a za druge muslimanska heroina i hrvatska kurva – kaže za „24 sata” Nataša Kandić.

Za svakog od heroja napisan je članak, a lik i delo Kandićeve prikazan je od strane glavne tužiteljke Haškog tribunala Karle del Ponte. Ona u svom članku ističe da je Nataša Kandić „neumorni borac za ljudska prava”.
Autor: OĐ

Share