Predstavnici NVO iz Prištine u poseti FHP-u

posetaBeograd,17.januar -Grupa političkih analitičara, aktivista i predstavnika nevladinih organizacija sa Kosova posetila je Fond za humanitarno pravo gde se tokom razgovora, upoznala sa radom FHP-a i aktivnostima Inicijative za osnivanje regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o svim zločinima i drugim teškim kršenjima ljudskih prava na teritoriji bivše Jugoslavije u periodu o 1991-2001. ( REKOM).

Izvršna direktorka FHP-a Nataša Kandić predstavila je gostima ciljeve i zadatke Inicijative za REKOM i naglasila da je pitanje sudbine  nestalih  najvažnije kao i da vlast mora da iznese u javnost podatke o nestalima.

Učesnike je interesovalo kako će  buduća komisija biti formirana, način na koji će njen rad biti kontorlisan, kao i to ko će biti  mogući članovi REKOM-a.

 U okviru programa Neoficijelna platforma Kosovo-Srbija „Reconnection“ , Hartefact fond je organizovao  prvu posetu učesnika  iz Prištine Beogradu, sa ciljem da se kroz dijalog definišu ključna pitanja kao osnove za budući dijalog Srbije i Kosova.

Share